Politika kolačića

POLITIKA KOLAČIĆA I ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA

Kolačići (eng. cookies) se koriste kako  bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima, te kako bi mogli dalje raditi na unaprijeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva. Prema regulacijama Europske unije, od 25. ožujka 2011. godine obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To zapravo znači da korištenjem ove web stranice imate mogućnost u posebnom pregledniku pristati ili odbiti uporabu takvih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nažalost nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web stranice koje su podržane tom tehnologijom.

Kolačići se koriste u svrhu praćenja statistike posjećenosti na način da skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našoj web stranici, no i za normalno funkcioniranje web programa koje korisnicima olakšava pristup sadržaju.

Kolačićima trećih osoba poput Google-a, Facebook-a i sl., može se prikupljati podatke o posjećenosti i načinu upotrebe web stranice, vrsti operativnog sustava koji koristite, Vašoj IP adresi, pregledniku koji koristite za pretraživanje, te slične podatke. Svi podaci se prikupljaju anonimno te se putem kolačića ne može otkriti Vaš osobni identitet. Ako Korisnik ne želi da  na njegovom računalu ostaju kolačići, potrebno ih je obrisati ili blokirati u pregledniku. No brisanjem ili blokiranjem kolačića postaje  otežan pristup sadržaju internetske stranice.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje posjećeno web mjesto sa servera spremaju u Vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno  kojim uređajem pristupate stranici), i to  prvi puta kada posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta svaki puta kada u web pregledniku potražite identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način serveru je omogućena identifikacija i praćenje web preglednika. Termin ˝cookies˝ koristimo za sve datoteke koje na iznad opisani način sakupljaju podatke.

Postoji nekoliko tipova kolačića:

Privremeni kolačići (sesije) koji se automatski uklanjaju s Vašeg računala nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju).

Stalni kolačići koji ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke. Najčešće je riječ o vašim postavkama prilikom korištenja web stranice. Stalni kolačići ostaju u vašem računalu sve dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane koji dolaze s web mjesta kojeg pregledavate, a mogu  biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web mjesta pohranjuju podatke poput imena i lozinke, s ciljem da se ne morate prijavljivati ponovno prilikom svakog posjeta.

Kolačići treće strane pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj s drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost  praćenja korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti kod većine modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

 

ZAŠTITA PODATAKA

Prilikom korištenja naših usluga može od Vas biti traženo da date osobne podatke. Davanje tih informacija je dobrovoljno. Vaši osobni podaci koristiti će se apsolutno u skladu i suglasnosti sa zakonima o zaštiti podataka koji vrijede u Republici Hrvatskoj. Osobni podaci prikazani na prezentaciji koriste se u standardnim procedurama s ciljem obrade Vaših zahtjeva. Obrada i upotreba Vaših podataka za reklamna i marketinška istraživanja moguća je isključivo i  samo uz vašu izričitu suglasnost.  Bez Vašeg pristanka osobni podaci neće biti ustupljeni nikome.

AUTORSKA PRAVA

©Copyright Ordinacija dentalne medicine Goranka Milošević- Korać. Sva prava pridržana.  Svi tekstovi, slike, grafički elementi, animacije, kao i njihov raspored na internet prezentaciji podliježu zakonima o autorskim pravima i drugim zakonima o intelektualnoj imovini. Iznad navedeni objekti se ne smiju distribuirati, niti koristiti u komercijalne svrhe, te se bilo koji od tih objekata ne smije mijenjati ni postavljati na druge web prezentacije. Neke od  web prezentacija ordinacije dentalne medicine Goranka Milošević- Korać mogu sadržavati slike koje pripadaju trećim stranama.